Skaslien Gjestgiveri lørdag 01.10.22 kl 14:00

Søkelys på virkelighetslitteraturen

Virkelighetslitteraturen, dvs. skjønnlitteratur som bygger på faktiske hendelser og personer, har hatt en betydelig oppblomstring i senere tid. I år er det 200 år siden den tragiske kirkebrannen i Grue. Denne katastrofen er sentralt tema i flere bøker, blant andre i Åsta Holths Johannes (1975), og i filosofen Peter Wessel Zapffes Lyksalig pinsefest (1972). Som ett av to bidrag til 200-årsmarkeringen vil Litteraturfestivalen i Grue sette søkelys på denne typen skjønnlitteratur.

Søkelys på virkelighetslitteraturen

Til å belyse virkelighetslitteraturen har vi fått med oss førsteamanuensis ved institutt for språk, litteratur og kultur ved Høgskolen i Østfold, Barbro Bredesen Opset, som bl.a. vil ta for seg Johannes og Lyksalig pinsefest. Forfatterne Edvard Hoem og Levi Henriksen vil gi oss innsikt i sin erfaring med det å skrive virkelighetslitteratur.

 

Debattleder (moderator) er forfatter og litteraturviter Adelheid Seyfarth Gulbrandsen.

 

Etter hvert innlegg vil det bli åpnet for paneldebatt. Arrangementet vil ta ca. 3 timer, så etter to foredrag vil det bli anledning til å kjøpe mat.

Tid: lørdag 1. oktober kl. 14.00

Sted: Skaslien gjestgiveri, Solørvegen 1127, 2260 Kirkenær

Pris: 300 kr pr. pers.

Påmelding:

terje.andr@hotmail.no eller tlf. 915 44 084 senest mandag 26. september.

Barbro Bredesen Opseth
Barbro Bredesen Opseth
Levi Henriksen
Levi Henriksen
Adelheid Seyfart Gulbrandsen
Adelheid Seyfart Gulbrandsen

Det swinger i kjerka

16 september 2022

Tradjazz, eller gladjazz som ofte blir kalt i Norge, har en lang tradisjon innen kirkemusikken. Papa Pauls Trad Band presenterer denne gangen den religiøse retningen.

"Da Gruekjerka brann"

12 august 2022

Med den tragiske brannen som bakteppe har Frode Hatli satt opp en forrykende konsert med «Lyksalig Pinsefest» som hovedverk. Det vil til avslutningsvis bli dansefest av de sjeldne med musikk fra Finnskogen i sentrum.

Konsert i Grue kirke med Glåmdal Kammerkor

05 juni 2022

Gabriel Faures Reqiuem framføres i Grue kirke av Glomdal kammerkor. De har fått med seg et knippe profesjonelle solister og musikere. Framføringen ledes av Ole Karsten Sundlisæter. Framføringen er gjort mulig takket være en generøs gave fra Grue Sparebank. Det er gratis inngang. Grue menighet marker kirkebrannen gjennom tre gudstjenester fordi 26. mai var datoen for kirkebrannen, første pinsedag var kirkeårsdagen (5. juni), markeringen avsluttes Allehelgensdag, 5. november, kl 18.00 hvor Hamar Domkor under ledelse av Trond Våge framføres Durufles Reqiuem. Under denne gudstjenesten vil det bli tent 116 lys.

Gå til toppen