Det swinger i kjerka

 kl 18 i Grue kirke

Tradjazz, eller gladjazz som ofte blir kalt i Norge, har en lang tradisjon innen kirkemusikken. Papa Pauls Trad Band presenterer denne gangen den religiøse retningen.

Konserten er gratis

Det swinger i kjerka

Det swinger i kjerka

Tradjazz, eller gladjazz som ofte blir kalt i Norge, har en lang tradisjon innen kirkemusikken. Det hele startet i New Orleans der europeisk og afrikansk musikk smeltet sammen til det som senere skulle bli både jazz, blues og etter hvert dagens rock og populærmusikk. 

Papa Pauls Trad Band har tidligere presentert tradjazz fra 1920-tallet ved mange anledninger, men denne gangen er det den religiøse retningen som får full oppmerksomhet. Vi kommer til å få høre både kjente og ukjente swingende melodier innen gospel og tradjazztradisjonen.

På denne konserten har vi til og med forsterket oss med en fantastisk vokalist.  Anne Marie Erichsen Leonhartsen.  Anne Marie er utdannet musikkpedagog og er kjent fra mange konsert- og sceneprosjeker – både i Kongsvinger og Hamarregionen.  Her vil hun gi Papa Pauls repertoar innhold og mening gjennom sin sang.

På denne konserten består Papa Pauls Trad Band av:

Vokal:                 Anne Marie Erichsen Leonhardsen

Trompet:            Kristian Stenberg

Saksofoner:       Jan-Olav Sveen

Piano:                 Paul Inge Tønseth

Bass:                   Magnar Hvarstad

Trommer:          Trond Fiskerud

 

Temamøte om kirkebranner i Våler kirke

27 oktober 2022

To store kirkebranner har satt sitt preg på Solør. I 1822 brant Grue kirke, og 116 mennesker mistet livet. I år markeres 200-årsminnet for tragedien, som har preget bygda opp gjennom årene. Ingrid Staurheim, som har skrevet doktoravhandling om temaet, innleder. Det blir lett bevertning. Ingen inngangspenger.

Gå til toppen